amalgaamvullingen vervangen en gaatjes vullen

Amalgaamvullingen vervangen

Amalgaamvullingen zijn giftige zilverkleurige vullingen, bestaande uit een mix van ongeveer 50% kwik, 22 – 32% zilver, 14% tin en soms 8% koper. 

Uw gezondheid is, naast de esthetische waarde,  een goede reden om bestaande amalgaamvullingen te vervangen

Behalve dat een donkere vulling in een witte tand of kies niet mooi oogt, bestaat bovenstaande mix grotendeels uit het zeer giftige zware metaal kwik, in vloeibare vorm. Kwik heeft de eigenschap te verdampen op kamertemperatuur en geeft daarbij een zéér giftige damp af. 

Amalgaamvullingen geven constant een kleine hoeveelheid kwikdamp af en bij het drinken van warme dranken komen er grotere hoeveelheden vrij, welke worden ingeademd.
Kwik kan een negatief effect hebben op het zenuwstelsel en andere organen.

Gaatjes vullen en lekkende vullingen vervangen

Tijdens periodiek mondonderzoek, ofwel de halfjaarlijkse tandartscontrole, wordt uw gebit én tandvlees volledig gecontroleerd.
Wanneer onze tandheelkundig specialist een gaatje constateert of  ziet dat een witte vulling donker is geworden door lekkage, zal hij u adviseren het gaatje te vullen of de vulling te vervangen in een vervolgafspraak.

Met een vulling vult uw tandarts gaatjes in een tand of kies (na het verwijderen van cariës). Na het aanbrengen van vulmateriaal zullen klachten over gevoeligheid bij warmte, kou, zoet of zuur verminderen. Bij Tandartspraktijk Morshedi werken we met composiet als vulmiddel. Dit is de sterkste soort witte vulling.

Tandarts Morshedi is gespecialiseerd in de volgende tandheelkundige diensten

Comments are closed.