Controle en onderhoud van uw gebit

Regelmatige controle en onderhoud van uw gebit is belangrijk voor gezond tandvlees en gezonde tanden en kiezen.

Wanneer u op dit moment last, pijnklachten, bloedend of terugtrekkend tandvlees heeft in het dagelijks leven, is dat een teken dat uw gebit en tandvlees niet gezond zijn en is onderhoud van uw gebit aanbevolen,
In het ergste geval krijgt u nog meer last en pijn als de oorzaak in een gevorderd stadium is en niet wordt weggenomen door een mondhygiëniste of tandtechnisch specialist.

Het verschil tussen Gingivitis en Parodontitis

Bij een inadequate mondhygiëne ontstaat tandplaque; verschillende bacteriën die een zacht laagje rondom de tanden en kiezen vormen. Het tandvlees raakt daardoor geïrriteerd en gaat ontsteken, waarbij het tandvlees rood en gezwollen is en snel bloedt.
Deze mondontsteking wordt gingivitis genoemd. 

Bij een deel van de gevallen zal de ontsteking hier stoppen, maar in ernstige gevallen zal de ontsteking zich uitbreiden naar het daaronder gelegen kaakbot. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen gaat dan verloren en uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen, dat de tanden en kiezen los gaan staan en er ten slotte uitvallen. 
Deze ernstige gebitsaandoening wordt parodontitis genoemd.
Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen.

Gebitsreiniging voorkomt tandheelkundige problemen

Onderhoud van uw gebit betekent een intensieve gebitsreiniging bij onze mondhygiëniste, Nadia Elami Sobi. Een onfrisse adem vindt (meestal) haar oorsprong in een slechte staat verkerende mondzorg. Maagklachten kunnen eerlijkheidshalve ook de veroorzaker zijn van een slechte ademgeur. Uw mondhygiëniste kan de diagnose vaststellen en tips geven over het onderhoud van uw gebit.

Onze mondhygiëniste kan u helpen bij het voorkomen van gebitsproblemen door tandsteen, tandplaque en aanslag te verwijderen, tandvlees en tandhalzen te behandelen en preventieadvies te geven, om gebitsklachten in de toekomst te voorkomen.

Bij elk controleconsult, bij voorkeur halfjaarlijks, wordt uw gebit, de conditie van uw tandvlees en van de tandhalzen onderzocht. 

Lees meer over het voorkomen van gebitsproblemen en gezondheidsklachten in de tips van uw tandarts

Tandartspraktijk Morshedi in Amersfoort (Kattenbroek) heeft innovatieve tandheelkundige apparatuur en het juiste tandtechnische gereedschap voor de controle en het onderhoud van uw gebit. 

Tandartspraktijk Morshedi in Amersfoort biedt de volgende tandheelkundige diensten

Comments are closed.