Porseleinen en composiet facings

Wat mooi is, is natuurlijk heel persoonlijk, maar elk mens wil graag een stralende en frisse lach. Tandartspraktijk Morshedi heeft met samenwerkende en ondersteunende tandheelkundige experts in de tandartspraktijk in Amersfoort de beschikking over innovatieve oplossingen voor uw mondverzorging en tandheelkundige hygiëne.

U wilt mooie witte tanden en een mooi regelmatig gebit?

Bent u niet tevreden over de kleur of de vorm van uw tanden of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Misschien wilt u een afgebroken tand laten repareren?

Met behulp van tandheelkundige porceleinen en composiet facings kan tandarts Morshedi het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Wat zijn facings?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet (een kunststof)  of een schildje van porselein. Tandarts Morshedi plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan tandarts Morshedi spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Bij frontelementen (het zichtbare deel van de tanden bij praten en lachen) zijn er soms gebroken, verkleurde, scheve, gedraaide of afgesleten elementen in uw gebit.
Deze onvolkomenheden kunnen met een porseleinen of composiet facing eenvoudig gecorrigeerd en/of gemaskeerd worden.

Wat is het verschil tussen Composiet en Porseleinen facings?

Composiet facings worden direct door de tandarts op de tand aangebracht. Porselein facings daarentegen worden door een tandtechnicus gemaakt en vervolgens door de tandarts op de tand 'geplakt'.

Bij een facing van composiet kunt u ervan uitgaan dat de facings tussen de 5 en 10 jaar blijven zitten, voordat ze aan vervanging toe zijn. Een facing van porselein daarentegen geeft een langere levensduur en gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Dat komt omdat porselein een wat duurzamer materiaal is dan composiet. Dit betekent onder andere dat het minder snel verkleurt of afbreekt.

'Tandarts Morshedi maakt een kunstwerk van uw gebit met facings in composiet en porselein'

Maak eens een afspraak met tandarts Morshedi in Amersfoort om de mogelijkheden te bespreken. 


Facing vóór behandeling

Facing ná behandeling
Voor de facings-behandeling  Met Porcelein facings

 

Comments are closed.