Mondhygiëne: een taak van de mondhygiëniste

Mondhygiëne en een bezoek aan de mondhygiëniste van tandartspraktijk Morshedi in Amersfoort kan bloedend tandvlees, tanderosie en tandsteen voorkomen

Iedere dag aandacht besteden aan uw mondhygiëne is belangrijk voor uw gezondheid.
Elke dag wordt door het tanden poetsen een dun laagje (filmpje) tandplak verwijderd, maar vaak blijft er na het eten of drinken tandplak achter op het glazuur van uw tanden of kiezen. Wanneer deze tandplak niet goed of volledig wordt verwijderd, vormt zich tandsteen.
Tandplak kan leiden tot ontsteking van het tandvlees, gingivitis genoemd. Deze ontsteking kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Dit kan uiteindelijk leiden tot parodontitis.Het tandvlees wordt rood en gevoelig, hetgeen resulteert in bloedend tandvlees tijdens het poetsen. Vaak gaat dit gepaard met een slechte adem. 

In een vergevorderd stadium kan bloedend en terugtrekkend tandvlees pijnlijk worden.
In het ergste geval komen tanden en kiezen los te zitten en tandhalzen worden door tandvlees-erosie blootgelegd. Bij tanderosie wordt het tandglazuur opgelost door zuren uit dranken, voedingsmiddelen of het maagzuur. Tanderosie is een serieus probleem; het glazuur kan op termijn geheel oplossen.  Het voorkomen van (uitbreiding van) tanderosie is belangrijk om gebitsproblemen voor te zijn. Eenmaal verdwenen glazuur komt immers niet meer terug.

Regelmatig onderhoud aan uw gebit en een goede mondhygiëne is noodzakelijk voor het behouden van uw eigen tanden en kiezen!

Bij de halfjaarlijkse controle van onze tandartspraktijk wordt de status van uw mondhygiëne bepaald en, indien nodig, een vervolgafspraak voor gebitsreiniging gemaakt.
Onze mondhygiëniste zal uw tandplak, aanslag en tandsteen verwijderen en zo nodig instructie geven voor de verzorging van uw gebit.

Lees ook onze pagina over controle en onderhoud van uw gebit

Voor behandeling

Na behandeling

 

 

 

 

 

Tandartspraktijk Morshedi in Amersfoort biedt de volgende tandheelkundige diensten

Comments are closed.